Casting bij Xapp KinderCasting.

Door jarenlange ervaring in film- en televisiewereld kunnen wij goed inschatten welk kind het meest geschikt is voor een bepaalde rol of fotosessie. Theater- en filmproducenten, omroepen of fotografen die kinderen nodig hebben om een rol te spelen nemen contact met ons op en wij zoeken voor hen het kind dat het best bij die rol past.

Wat ons anders maakt in vergelijking met andere castingbureau’s is dat wij erg gericht casten. Doordat wij veel met kinderen uit ons bestand werken en daarnaast veel lessen en workshops aan hen geven, kennen wij de meeste kinderen erg goed. Hierdoor is het niet nodig om bij een auditie erg veel kinderen uit te nodigen. Je doet dus bij ons minder vaak auditie, maar als je auditie doet is de kans op een rol vele malen groter.

Het inschrijven van kinderen in onze database is even niet mogelijk omdat er gewerkt wordt aan een nieuwe website en database. Dit doen wij zorgvuldig, het kost tijd, in maart 2024 is het weer mogelijk een inschrijving te doen.

Welke kinderen worden ingeschreven?

Enthousiaste, talentvolle kinderen springen eruit! Ze zijn op tijd bij een opdracht, zien er verzorgd uit, zijn foto- of camerageniek en geven altijd 100%. Hun sprankelende verschijning en een zekere mate van natuurlijk talent zorgen voor een bijzondere indruk. Het zijn deze kinderen waarnaar wij op zoek zijn!

Wij selecteren kinderen van 3-18 jaar onder andere op basis van ervaringen zoals opleiding, cursussen, eerdere opdrachten, etc. Daarnaast kijken we ook naar type en uitstraling. Het is in onze ogen niet zinvol om een kind in te schrijven wanneer wij op grond van onze kennis en ervaring vermoeden dat een kind slechts een zeer geringe kans op een opdracht heeft. Ook speelt de kwaliteit van de meegestuurde foto’s een grote rol bij de selectie.

Xapp kindercasting

Eisen aan de foto’s.

Vergeet niet dat de foto’s het visitekaartje van uw kind zijn, niet alleen voor ons, maar vooral bij onze opdrachtgevers. Wilt u dat Xapp foto’s maakt van uw kind kijk dan in het menu bij fotoshoot naar de mogelijkheden.

Goede foto’s van uw kind zijn ook thuis te maken. In de woonkamer of buiten in de tuin. Let op dat een zeer neutrale, onopvallende achtergrond gebruikt moet worden. Besteed zorg en aandacht aan de foto’s.

Kies voor een neutrale, onopvallende achtergrond. Zorg voor leuke kleding en een verzorgd kapsel. Voorkom overdreven geposeerde (glamourachtige) foto’s. Geen zonnebrillen, opzichtige sieraden of geschminkte gezichten. Let er tenslotte op dat er geen in het oog springende objecten of logo’s van fotografen op de foto’s te zien zijn.

Invullen van het inschrijfformulier.

Het invullen van het inschrijfformulier kost wat tijd. Als u echter voordat u begint al wat gegevens bij de hand heeft, zal het invullen een stuk sneller gaan. Het formulier is nog niet geschikt om in te vullen via een tablet. Zorg dat u de volgende gegeven bij de hand hebt:

• Persoonsgegevens, adres en telefoonnummers
• Schoolgegevens: naam directeur, telefoonnummer
• Actuele maten
• Overzicht van relevante opleidingen en ervaring
• 4 tot maximaal 15 foto’s, die aan onze eisen voldoen

Na het invullen krijgt u een bevestiging per mail. Het kan tot twee weken duren voordat u bericht krijgt of uw kind is opgenomen in ons bestand.

Naar het inschrijfformulier.

via secure.kindercasting.com

Inschrijven gaat via secure.kindercasting.com.